Ik stond nooit zo stil bij de gevolgen van alcohol. Ja, ik was me er maar al te goed van bewust dat ik inmiddels behoorlijk wat drankkilo’s met me meetorste en ik wist best dat het niet goed was voor je hersens, maar pas toen ik meer en vaker begon te trainen had ik door hoe sloom en futloos ik er eigenlijk van werd. Hardlopen – of welke vorm van beweging dan ook – na een borrel was geen optie. En zelfs als ik de avond van tevoren maar twee wijntjes had gedronken kwam ik moeizamer vooruit dan na een avond thee drinken.
Een maand geleden maakte ik dan ook de beslissing om te
stoppen met drinken. Nu moet je het woord ‘stoppen’ hier wat ruim nemen: ik
geniet nog steeds af en toe van een glas wijn of een goede whiskey. Maar in
plaats van vier, vijf keer per week probeer ik dat nu zo’n twee keer per maand
te doen. Opmerkingen als ‘Huh, jij? Niet drinken?’, ‘Dat houd je nooit vol’ en ‘Ik geef je een
maand’ probeer ik te negeren. En tot nu toe houd ik dat prima vol. Mijn
trainingsschema wordt er blij van, mijn portemonnee wordt er blij van en mijn
katergevoelige hoofd wordt er heel, HEEL blij van. En mijn lever is vooral blij
met zijn welverdiende pensioen.
Zo kon ik gisteren heerlijk trainen, ondanks een feestje
op vrijdagavond. Wat mijn training ietsepietsje minder succesvol maakte was de
spierpijn. Vrijdag had ik mezelf dusdanig afgemat in de fitness dat ik mijn
armen niet verder dan schouderhoogte kon optillen en mijn achterwerk voelde aan
alsof ik plotseling de derrière van Kim Kardashian had – wat, helaas voor mijn
vriend, nog altijd niet zo is. Ik besloot er een korte HIIT (High Intensity
Interval Training) van te maken en dook na zo’n twintig minuten trainen weer
lekker mijn bed in.
’s Avonds heb ik een fantastisch recept uitgeprobeerd,
wat ik natuurlijk graag met jullie wil delen. De laatste tijd heb ik nogal iets
met soepen. Ik ben als een kind zo blij met mijn nieuwe staafmixer en probeer
tegenwoordig elke week een nieuw soepje uit. Gisteren was dat een pittige
paprikasoep, gevonden op www.ilovehealth.nl
En het was verassend lekker (en goed gelukt!) Bovendien past het prima in mijn voedingsschema, aangezien het een vegetarisch gerecht is én boordevol groenten zit. Het originele recept vinden
jullie hier. Ik heb het iets aangepast door meer chilipeper en tomaten te gebruiken
en er wat crème fraiche doorheen te gooien. Ook heb ik de verse basilicum weggelaten en de soep gekruid met gewone basilicum. Hierboven zien jullie het
eindresultaat - mét Instagram-filter, mijn nieuwste verslaving.
En nu ga ik lekker chillen met de nieuwe Women’s Health die
gisteren op de deurmat viel. Even wat ontspanning, want vanmiddag mag ik weer
heerlijk zweten bij mijn Bikram Yoga les. Maar daarover later meer J
Liefs,Bri


Geen opmerkingen:
Een reactie posten